Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Как работи лазерният принтер?

Преди всичко е нужно да кажем, че "сърцето" на лазерния принтер е така наречения Органичен Фото-Трансферен барабан (OPC или Organic Photo Conductor). Той е покрит със специален органичен слой, който лесно променя електромагнитните си свойства и именно това му качество се използва при лазерния печат.

Ето петте основни етапа при работата на лазерния принтер:

 1. Първично зареждане
  Ролката за първично зареждане (Primary Charge Roller) зарежда Органичния Фото-Трансферен барабан (OPC) с равномерен отрицателен електромагнитен заряд.

 2. Експониране
  Почти веднага след това, отрицателно заредената област попада под фокусирания лъч на лазера. Този лъч "обхожда" барабана и осветява тези области, които трябва да бъдат отпечатани. Осветените от лазерния лъч области получават положителен заряд. По този начин върху OPC барабана се образува латентен образ с положителен заряд на изображението, което ще се отпечатва.
  Как работи лазерният принтер?
  Илюстрация: Static Control Components

 3. Проявяване
  При по-нататъшното си въртене, латентният образ върху OPC барабана попада в така наречената "област на проявяване". Там полепналият върху магнитния барабан отрицателно зареден тонер влиза в досег с OPC барабана. Тъй като еднакви заряди се отблъскват, тонерът полепва само по онези области от OPC барабана, които носят положителен заряд, или с други думи - само върху това, което преди малко нарекохме "латентен образ".

 4. Трансфер
  След като по този начин вече имаме видим образ на изображението, което искаме да отпечатим, не ни остава нищо друго, освен да го прехвърлим върху хартията. Това се прави от трансферната ролка, която носи силен положителен заряд (по-силен от този на OPC барабана), което кара вече видимият образ (полепеният върху OPC барабана тонер) да се прехвърли от барабана върху хартията.

 5. Фиксиране (или изпичане)
  В този момент, желаният от нас отпечатък е вече върху листа хартия. Нека не забравяме обаче, че това е все още само тонер полепнал върху хартията! Този отпечатък трябва да се фиксира, в противен случай едно духване върху листа би изтрило отпечатаното! Ето защо, като последен етап, листът минава през фиксиращия (изпичащ) барабан. Той е силно нагрят (затова и всички лазерни принтери се нуждаят от загряване преди да започнат да печатат). Тъй като тонерът съдържа микроскопични пластмасови частици (стирен, полиетилен), под въздействие на топлината те се стапят и "попиват" в листа хартия. Почти веднага след изпичането, хартията изстива и така отпечатаният образ вече е фиксиран върху листа.
 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.