Изключване на системата за следене на мастилата при принтери Canon

Ресетване на мастилници Canon

Ако принтерът Ви ползва касетите Canon PG-5/CLI-8, PG-520/CLI-521 или друг тип мастилници на Canon, вероятно ще се нуждаете от информацията на тази страница.

Важто е обаче, преди да пристъпите към тези процедури, да прочетете следното:

– Вие ползвате информацията в тази страница на ваша отговорност! Ние по никакъв начин не можем да бъдем държани отговорни за каквито и да било последици от прилагането на описания метод!

– Изключването на индикацията за ниво на мастилата може да наруши гаранцията на принтера Ви. Ако държите да ползвате гаранцията на производителя, не прилагайте този метод, а просто си купувайте нови, оригинални касети!

– При изключена индикация за нивото, нужно е Вие сами визуално да следите нивото на мастилата и да зареждате касетите навреме. Опит да се печата с празна касета може да доведе до повреди в печатащата глава.

И след като прочетохте горното, нека вървим напред!

За да ползвате заредени касети, при принтерите, работещи със серията мастилници PGI-5 и CLI-8, PG-40 и CL-41 или PG-510 и CL-511, нужно е да се изключи системата, която уж Ви показва колко мастило имате в касетите.

Истинската цел на тази система в същност е единствено да не можете да зареждате касетите си. Тази система не отразява реалното количество мастило в касетите, а пресмята колко мастило би трябвало да има в касетата, спрямо момента, в който касетата е била поставена в принтера за първи път.

Затова и, въпреки че заредените касети са пълни с мастило, принтерът не разбира това и продължава да
дава съобщения, че мастилото е свършило.

Описаната по-долу процедура може да бъде прилагана при моделите Canon MP500, 510, 520, 530, 540, 600, 620, 630, 800, 810, 830, 960, 970, 980, MX700, 850, iP4200, 4500, 4600, 4700, 5200, 5300, 6600, 6700, iX5000, PRO9000, както и много други модели на Canon.

1. Когато нивото на мастилата, според данните в чиповете, достигне нула, при опит да печатате, на екрана на компютъра Ви ще се появи подобно съобщение:

Кратък превод: „Нивото на мастилото не може да бъде определено. Сменете мастилницата с нова. Ако искате да продължите да ползвате тази мастилница, натиснете OK …“

Естествено тук натискате OK и продължавате …

2. След което се получава следното съобщение:

Кратък превод: „Инсталирана е касета, която е била празна. Ползването на такава касета може да навреди на принтера ви. Ако искате да продължите, натиснете YES. Тази операция ще изключи функцията по следене нивото на мастилата …“

Тук натискате Yes и продължавате …

3. След което се получава следното съобщение:

Кратък превод: „Canon няма да е отговорен за некоректна работа или повреда, дължаща се на ползването на презаредени касети. Ползването на презаредена касета е записано в паметта. Искате ли да продължите да печатате?“

Тук натискате YES…

4. Накрая, на екрана Ви трябва да се появи следно съобщение:

Кратък превод: „Натиснете и задръжте бутона RESUME за най-малко 5 секунди и го пуснете.“

Натискате и задържате бутона „Resume“ (по-долу на илюстрацията), докато чуете кратък звуков сигнал, индикаторът спре да мига съобщението от екрана изчезне.

От този момент нататък системата за следене на мастилата е изключена и принтерът Ви ще продължи да работи.

Ако не знаете кой точно е бутонът „Resume“ на Вашия принтер, потърсете бутонът, на който е изобразен кръг с триъгълник в него. ЗАДРЪЖТЕ БУТОНА ДОКАТО ЛАМПИЧКАТА СПРЕ ДА МИГА!

Забележка: Може да се наложи да повторите тази процедура за всяка една от касетите!

Изключване на индикацията за ниво на мастилата при Canon

Отново напомняме:– Вие ползвате информацията в тази страница на ваша отговорност! Ние по никакъв начин не можем да бъдем държани отговорни за каквито и да било последици от прилагането на описания метод!

– При изключена индикация за нивото на мастилата, важно е да следите качеството на печат и да зареждате касетите си веднага щом печатът избледнее или се появят бели ивици по редовете.

– Опит да печатате с празна касета може наистина да повреди печатащите глави!