Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Какво представляват тонерите?

Преди време ни се обади клиент. "Обаждам ви се, оплака се той, защото моята касета е специална и в други фирми ми казаха, че обикновеният тонер не ставал за нея!"

Подобни разговори, за съжаление, ни се налага да провеждаме прекалено често и затова явно е нужно да изясним какво представляват тонерите.

Преди всичко, понятието "обикновен тонер" не съществува! (както не съществува и "необикновен тонер"). Просто всяка лазерна касета се зарежда със строго специфичен, предназначен за нея тонер и зареждането й с друг тип тонер води до влошаване на печата и повреждането на касетата.

Ето малко подробности:

Повечето тонери съдържат сходни съставки: въглерод, магнитни агенти (железни окиси) и органични смоли или полимерни частици. Сходството обаче свършва дотук! Всичко останало е различно. Различно е както съотношението между съставките, така и химическият им състав и техният размер.

Преди около 15-20 години, размерът на частиците тонер беше около 12 - 14 микрона, а органичните частици бяха в същност преработени естествени смоли. Типичен представител на това поколение принтери е HP Laser Jet II. Тези принтери и до ден днешен работят и се зареждат успешно!

Само няколко години по-късно излязоха принтерите от поколението на HP Laser Jet 4, частиците на чийто тонер вече бяха с размер под 8 микрона, органичните частици вече бяха синтетични полимери, а съотношението между съставките - коренно различно от това при Laset Jet II!

В наши дни последните модели принтери вече работят с тонери, чиито частици са с размер под 2 микрона и се произвеждат посредством технологии, работещи на молекулярно ниво!

Ето защо, самото понятие "обикновен тонер" предизвиква недоумение. Просто такова нещо не съществува, а за съжаление някои колеги все още гледат на тонерите като на какъв да е черен прах, с който зареждат всички касети. Сериозна грешка!

Какво в същност става ако вашата касета се зареди с тонер, който не е предназначен за нея?

Отговорът е - касетата ви вероятно все пак ще работи, но:

  • Качеството на печат ще е силно влошено, поради несъответствието на размера на частиците, температурата на топене на тонера, неговите магнитни свойства и т.н.

  • Вътрешните части на касетата ви скоро ще се саморазрушат, поради повишените сили на триене вследствие на неадекватния тонер.

  • Неподходящият тонер ще доведе и до силно занижен брой изпечатани копия, тъй като по-голямата част от него ще попадне в танкера за отработен тонер, вместо върху вашия лист хартия. (вижте страницата "Как работи лазерният принтер")

Зареждането на вашите тонер касети с неподходящ тонер може драстично да намали техния живот и качеството на печат.

Желаем ви успех!

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.