Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Какво представляват индикаторите за ниво на мастилото или тонера?

Какво представляват индикаторите за ниво на мастилото или тонера?

Какво представляват индикаторите за ниво на мастилото или тонера?

Какво представляват индикаторите за ниво на мастилото или тонера?
Много хора, които току-що са си купили принтер, биват "приятно изненадани" от това, че принтерът им показва колко мастило имат в касетите. И наистина, съвременните принтери притежават системи, наречени в повечето случаи "Ink Level Indicator", "Ink Status" или просто "Printer Status", които имат претенциите във всеки момент да показват колко мастило или тонер имате в касетата си.

Важно е да знаете, че за съжаление всички тези системи в същност нямат нищо общо с реалното количество мастила (или тонери) в касетата. Това обикновено са чисто софтуерни броячи, които "засичат" всяка нова касета (по серийния номер, записан в електрониката или чипа й) и започват да броят изпечатаното от нея. По този начин те пресмятат какво количество мастило или тонер приблизително би трябвало да е останало в касетата, след нейното първоначално инсталиране.

Съвсем неслучайно и тези системи в повечето случаи са озаглавени "Ink Level Estimate", което, преведено на български, означава "Приблизителна оценка на нивото"

От казаното по-горе следват две неща:

  1. След зареждането на касетата, индикаторите за ниво на мастилата няма как "да разберат", че касетата Ви е заредена, и съответно ще продължат да твърдят, че касетата Ви е празна. Това не бива да ви притеснява, защото повечето принтери ще продължат да си печатат и при това положение.

    За съжаление, това не е валидно за всички марки принтери, поради което има и лоша новина:

  2. Лошата новина е, че някои типове принтери разчитат единствено на показанията на тези "индикатори", и независимо колко мастило или тонер има в касетата, те отказват да печатат, ако индикаторите на мастилата са стигнали до нула ...

Добрите и лошите

Както със сигурност се досещате, единствената цел на тези "индикатори на нивото" е да не си зареждате касетите. Много пъти вече сме казвали, че фирмите-производителки нямат интерес касетите им да бъдат зареждани многократно, защото тези фирми печелят милионите си не от продажбата на принтери, а от продажбата на консумативите за тях.

Все пак, различните фирми имат различен подход при установяването на празна, според индикаторите, касета. В повечето случаи принтерите на Hewlett Packard и Canon единствено съобщават, че касетата (според индикаторите) е празна, но продължават да печатат.

Има обаче и фирми, чиято "политика" е доста по-безкомпромисна към клиентите им. Повечето от принтерите на тези фирми просто отказват да печатат, ако според индикаторите на нивото, мастилата в касетата би трябвало да са свършили. Типична такава фирма е Lexmark, но по подобен начин се държат и някои от принтерите на Samung, Epson и Xerox.

Пишем всичко това, защото никак не е излишно да го знаете, когато взимате решение какъв принтер да си купите.

 

Какво представляват индикаторите за ниво на мастилото или тонера? Единственият надежден признак, че нивото на мастилата е в необходимите граници, е качеството на печата.

  • Ако принтерът Ви печата качествено и с добър контраст, не се безпокойте за нивото на мастилата.

  • Ако обаче принтерът започне да печата бледо или с прекъсвания, касетата Ви е за зареждане, независимо от показанията на "броячите".

Желаем ви успех!

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.