Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Важно е да знаете, преди да ни посетите

Всички касети за принтери, както мастиленоструйни, така и лазерни, са за еднократна употреба. Това, че повечето от тях могат да се зареждат, не ги прави вечни.

Затова е важно Вие, при експлоатацията на касетата, да се грижите добре за нея, да следите работата й, и да я зареждате навреме. По този начин Вашата касета ще може да Ви послужи пет - шест пъти, а понякога и повече. Невнимателното отношение към касетата Ви обаче може наистина да я превърне във вещ за еднократна употреба.При мастиленоструйните принтери е важно:

 • Да следите за евентуални съобщения за грешка, появяващи се на компютъра.

  В случай че принтерът ви дава съобщение за грешка, различно от това за свършило мастило, твърде възможно е касетата Ви да е получила техническа неизправност, която зареждането няма да отстрани.


 • От критична важност за мастилните касети е те да се зареждат възможно най-бързо, след като мастилото в тях свърши.

  Оптималният срок е касетата да се зарежда не повече от един-два дни, след свършване на мастилото. Ако касетата Ви е стояла празна за по-дълъг период от време, твърде възможно е печатащите й глави да засъхнат и да се запушат невъзстановимо.

  Цветните мастилни касети представляват комбинация от три отделни печатащи глави в един корпус. Затова цветните касети трябва да се зареждат веднага щом мастилото в който и да било от трите цвята свърши.


При лазерните принтери е важно:

 • Да следите за качеството на печата непосредствено преди тонера в касетата да свърши.

  Ако принтерът е печатал добре, а печатът постепенно е избледнял от средата на страницата навън, значи касетата е в добро състояние и може успешно да бъде презаредена.

  Ако обаче преди свършването на тонера касетата е правила вертикални или хоризонтални черни линии, "зацапвала" е страницата с тонер или е давала други индикации за некачествен печат, то обикновеното зареждане вероятно няма да реши проблема й.


 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.