Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard

Макар описаната тук процедура да е добре известна на повечето собственици на мастиленоструйни принтери Hewlett Packard, много често срещаме случаи когато наши клиенти не са и чували за този начин за решаване на техните проблеми. Ето защо решихме да я опишем детайлно.

Тя е валидна за почти всички модели мастиленоструйни принтери на HP, но практически всички мастиленоструйни принтери притежават подобни възможности. Ако вашият принтер не е Hewlett Packard и във вашето старт меню няма описания тулбокс, просто ще трябва сами да намерите как да стартирате тази процедура. Бъдете сигурни обаче, че подобна процедура съществува и за вашия принтер!

ВНИМАНИЕ: Горещо препоръчваме да инсталирате драйвера от оригиналния диск, който сте получили с принтера или да си свалите от Интернет последни версии от сайта на производителя. Ако ползвате стандартните драйвери на Windows XP, Vista или Windows 7 възможно е някои от възможностите да бъдат недостъпни за вас!

След инсталирането на принтерния драйвер, във вашето старт меню би трябвало да се е появило под-меню с името на вашия принтер (в примера това е доста старият модел на HP - DeskJet 930C, но принципът във всички модели HP е същият).

Стартирайте "HP Toolbox" (виж фиг 1):

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard
Фиг. 1

След стартирането на тулбокса (в превод - кутията с инструменти), ще се озовете пред екрана показан на фиг. 2:

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard
Фиг. 2

Стартирайте бутона "Clean Print Cartridges" и ще видите екрана от фигура 3:

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard
Фиг. 3

Повечето принтери на Hewlett Packard имат възможност за различна степен на почистване на главите. Производителите доста находчиво са предвидили възможността по-малките запушвания само на отделни дюзи да се изчистват с относително по-леки процедури, а за по-тежките запушвания или при чисто нова касета е предвидена процедурата "Prime". Но нека продължим с описанието.

От екрана на фиг. 3, натиснете бутона "Clean". Принтерът ще започне да издава шумове и да извършва движения на главите. Не се притеснявайте, точно това трябва да се случва! След по-малко от минута, принтерът ще изпечата тестова страница (ВНИМАНИЕ: Не забравяйте преди за пуснете процедурата да заредите хартия в принтера!) и ще се появи екрана, показа на фиг. 4:

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard
Фиг. 4

Ако тестовата страница е със задоволително качество (без бели ивици и прекъсвания), натиснете бутона "Done" (в превод - "готово") и излезте от тулбокса. В противен случай, натиснете бутона "Intermediate Clean". Това е малко по-тежка процедура по почистване, в случай че предишната (най-леката) не е свършила работа. Intermediate Clean (в превод - междинно почистване) отнема около минута и отново завършва с отпечатване на тестова страница и следния екран:

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard
Фиг. 5

Ако тази тестова страница е вече със задоволително качество, натиснете бутона "Done" и излезте от тулбокса. В противен случай, натиснете бутона "Prime" (Първично почистване или инициализиране). Тази процедура се ползва при силно засъхнали глави или при инсталирането на чисто нови касети. Новата касета (а понякога и заредената) задължително се нуждае от това първично почистване или инициализиране, тъй като фабрично в печатащите глави няма мастило (то е още само в резервоарите). Фабрично, печатащите глави се оставят празни, за да се избегне засъхване на дюзите при дългия престой по рафтовете на магазините.

При процедурата "Prime" миниатюрна гумена "вентуза" се прилепва към главата, а малка помпичка започва да засмуква мастило от нея. По този начин мастилото изпълва главата (при чисто нова касета) или засъхванията при стара касета се елиминират.

Процедурата "Prime" завършва с изпечатване на тестова страница и следния екран:

Програма за почистване на дюзите при мастиленоструйни принтери Hewlett Packard
Фиг. 6

Обикновено след изпълнение и на тази процедура, главата започва да печати без проблеми.

Ако все пак има отклонения от нормалния печат, възможните причини може да са следните:

  • Главата е изключително тежко засъхнала. В този случай можете да повторите целия цикъл (натискате "Clean Again" от екрана на фиг.6), а ако и това не помогне, можете да се обърнете към нас за помощ.

  • Може мастилото в главата просто да е свършило. Естествено, ние отново сме насреща. Обадете ни се.

  • Възможно е главата да е повредена. Имали сме случаи, когато принтерът не дава съобщение за грешка, но главата не печати поради прекъснати електрически връзки при самите дюзи. В този случай, за съжаление, и ние не бихме могли да помогнем. Единственото решение е закупуването на нова глава.

Желаем ви безпроблемно печатане!

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.