Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Съвети след зареждането на мастилните касети

В повечето случаи, след зареждане или рециклирането, главата или мастилницата започват да печатат като нови. Понякога обаче, особено ако преди зареждането главите са били оставени да се изпразнят докрай, възможно е да се наложат някои допълнителни действия.

Няма място за паника, но молим ви да прочетете и изпълните долните процедури преди да ни се обадите за помощ.

Благодарим ви.

 1. След като получите заредената си касета, възможно е от нея още леко да се процежда мастило. Това е напълно нормално, тъй като часове след пълненето касетата възстановява вътрешното си налягане. Изчакайте мастилото напълно да спре да се процежда от главата. Внимателно попийте мастилото от главата със салфетка или тоалетна хартия и я сложете в принтера.

 2. Винаги следвайте стандартната процедура за смяна на главата, както е описано в документацията на вашия принтер. Не се опитвайте насилствено да местите каретката с мастилните глави. Това трябва да го направи самият принтер след акто го включите и сте отворили капака, където са касетите.

 3. Понякога е възможно принтерът да ви даде съобщение за грешка. Това може да е в резултат на лош контакт между касетата и принтера. Извадете касетата и внимателно почистете със спирт (не с дезодорант или лакочистител!) металните контакти както на касетата, така и на принтера. Отново внимателно сложете касетата на мястото й.

 4. Друга "особеност" при някои принтери на Hewlett Packard (особено от серията 9хх, 35хх и 55хх) е че те "интелигентно" помнят серийния номер на последната си касета. Ако след зареждането те отново "видят" същата касета, я възприемат като празна. От подобна ситуация изходите са поне два:
  • Не обръщайте внимание на показанията за празна касета в тулбокса. Принтерът ще си печата и така.
  • Приложете някоя от процедурите, описани в тази страница.

 5. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пуснете няколко цикъла на програмата за почистване на дюзите. В различните принтери тази процедура има различни наименования: "Priming cycle", "Prime", "Nozze Clean", "Clead Print Head", "Initialize print head" и др. Ако не знаете как се пуска програмата за почистване, консултирайте се с документацията на принтера или прегледайте инструкциите на тази страница.

  Ако преди зареждането главата е била изпразнена докрай, възможно е да се наложи да пускате тази програма многократно.

 6. Ако въпреки това имате проблеми, обадете ни се. Ние никога няма да ви откажем помощта си.

  Желаем ви успех и безпроблемно печатане!

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.