Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Мастиленоструйни принтери - Речник на термините

Печатаща глава (Print Head)
Глава на мастиленоструен принтер Това е частта от принтера, отговорна за самия печат. Главата е сложно електромеханично устройство, което насочва миниатюрни капчици мастило към листа хартия, извършвайки по този начин печата.

Печатащите глави биват несменяеми - ако са част от принтера, а не вградени в мастилницата, или сменяеми (еднократни), ако са вградени в мастилницата във формата на патрон (касета).

Патрон, Касета или Кертридж (Cartridge)
Патрони за мастиленоструен принтер Това е цялата система от печатаща глава, заедно със самия пълнител (мастилницата). Тъй като тук печатащата глава и контейнерът за мастило са в един корпус, при смяна на патрона, фактически се сменя и печатащата глава.

Пълнител, Контейнер или Мастилница (Container)
Цветни пълнители (Мастилници) Това е контейнерът, който съдържа мастилото. В принтерите с постоянна глава се сменя само пълнителя, докато при принтерите със сменяема глава, контейнерът за мастило и главата са в един корпус, който се сменя изцяло и се нарича касета или кертридж.

CMYK
CMYK - Основните цветове при печат Цветна система от три основни цвята плюс черно, които са в основата на цветния печат. Всички цветове на дъгата могат да се получат чрез смесване на тези три основни цвята.

Наименованието CMYK идва от съкращението на Cyan - циан - оттенък на синьо зеления цвят, Magenta - магента - оттенък на червено виолетовото, и Yellow - жълто. Тъй като е доказано че практически е много трудно получаването на черен цвят чрез смесването на основните цветове, добавя се и контейнер с черно мастило - BlacK

В повечето цветни принтери се намират по две мастилници - едната е цветна, съдържаща отделения с основните цветове - циан, магента и жълто, и черна, съдържаща само черно мастило.

При други принтери обаче, мастилата с всеки отделен основен цвят се съдържат в отделни мастилници или пълнители. При този тип принтери обикновено печатащата глава е постоянна, тя е част от принтера и не се сменя при смяна на консумативите.

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.