Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Често задавани въпроси за лазерните принтери

Зареждането анулира ли гаранцията на принтера ми?

Категорично не!

Обект на гаранция е самият принтер, не касетата. В същност ако касетата ви спре да печати, търговците просто ще ви изпратят да си купите нова, няма да ви я заменят. Тук гаранцията не действа и затова търговците нямат основание за претенции в случай че презареждате касетите си.

Бъдете обаче добре информирани и настойчиви! Производителите и търговците печелят огромни суми от продажбата на консумативи.
Hewlett Packard например, печелят от продажбата на консумативи повече отколкото от продажбите на принтери и компютри, взети заедно! Затова те с всички сили ще ви убеждават че зареждането на касетите "не се препоръчва" и че то "може да анулира гаранцията". Такива твърдения са неверни и незаконни!

Според международното търговско законодателство, един производител може да изисква ползването на оригинални части единствено за онези компоненти от изделието, които той подменя безплатно по условията на гаранцията.

Някой да ви е подменил тонер касетата безплатно защото принтерът ви е в гаранция?

Зареждането гарантира ли, че след това принтерът ми ще печата перфектно?

Зареждането гарантира само едно: че касетата ви ще бъде внимателно разглобена, почистена и правилно заредена, с качествен тонер, предназначен за конкретния тип касета!

Това, което ще направим ние, е да заредим вашата касета. Ако обаче вашата касета е имала технически проблем (износени части или контакти) преди зареждането, то зареждането няма как да реши тези проблеми.

Затова, важно е преди да ни донесете вашите касети за зареждане, да се убедите, че единственият им проблем е свършилия тонер. Печатането на тъмни полета от двете страни на листа или тъмни вертикални линии, обикновено е сигнал, че Вашата касета е силно износена и зареждането е възможно да не реши този проблем.

Не забравяйте, че всички касети за принтери са предназначени за еднократна употреба и това че могат да се зареждат не ги прави вечни.

Някои ваши цени са малко по-високи от тези на конкурентите ви. Защо?

Ще кажем само едно: при нас всяка касета се зарежда с точния тип тонер, който е предназначен за нея, и по начина, по който касетата е била заредена фабрично. Това далеч не навсякъде е така.

За съжаление, много често се натъкваме на колеги, които "зареждат" касети с т.нар. "универсален тонер", или просто с какъв да е тонер! Наскоро дори се натъкнахме на сайт, който "предлагаше" два вида зареждане на тонер касети: с "текстов тонер" (на половин цена) и с "графичен тонер". Направо да умреш от смях! От десет години сме в бранша и все още не сме чували за "текстов тонер" и "графичен тонер" ... Просто такова нещо не съществува. Вие да сте виждали фабрична касета, заредена "с текстов тонер"?

Разбира се, това е трик за намаляване на цените и прикриване на зареждане с некачествени тонери, но не забравяйте, че некачественият тонер може да повреди далеч не само касетата ви.

Иначе всички знаем, че в Илиянци можем да си купим "маратонки Адидас" за 20 лв ...

Как да си избера надеждна фирма за зареждане на консумативите ми?

У нас много хора зареждат консумативи. Някои по-добре, други - недотам добре. Тук няма да ви убеждаваме да зареждате само при нас. Решението може да бъде само ваше.

Полезно е обаче да споделим някои от признаците, по които да познаете типа фирми, които е по-добре да избягвате:

  • Преди всичко, избягвайте "пенкилери". Тоест фирми, които правят всичко - от продажбата, ремонта и поддръжката на компютри, през продажбата на консумативи за принтери, та чак и до зареждането им. Тези дейности, макар и на пръв поглед свързани, в същност изискват коренно различни умения, опит и оборудване.

    От това че една фирма ви предлага от ремонт на компютри, през ремонт на принтери и продажба на компютри и консумативи, та чак до зареждане на комсумативи, може да следва само едно: тази фирма не върши достатъчно професионално нито една от тези дейности, защото това просто не е възможно.

  • Внимавайте за нереалистични гаранции. С цел да привлекат клиенти, някои фирми предоставят всякакви невъобразими "гаранции", като, естествено, винаги си запазват вратичка да не ги спазят. Използвайте здравия си разум! Ако срещнете хора, които ви гарантират, че старата ви касета ще работи вечно, стига да я зареждате само при тях, внимавайте! След като световни концерни като Hewlett Packard не поемат гаранция за своите консумативи след еднократното им използване, не виждаме разумен начин една дребна фирма за зареждане да поема гаранции, които дори самият производител на консуматива не поема ...

Че кой зарежда старите си тонер касети в развитите страни? Не е ли зареждането само за бедняци?

Трудно може да се измисли по-невярно твърдение! По последни данни (2010 г.) в САЩ се презареждат или рециклират около 70% от консумативите! У нас тази цифра все още е между 20 и 25%. Тук няма какво да добавим.

Неоспорим факт е, че в световен мащаб зареждането на консумативи е най-добре развито в САЩ (най-богатата държава), по-слабо в Западна Европа (все пак богати) и най-слабо - в бедната Източна Европа.
Защо? Ами много просто: богатите са богати, защото ценят парите си и ги харчат разумно.

Колко пъти може да се зарежда една касета?

Обикновено една тонер касета може да се зарежда без проблеми поне три пъти. Ако преди зареждането касетата прецизно се почиства, тя може да издържи пет и дори повече цикъла, без да се наложат смени на вътрешни части и механизми. Известни са ни случаи, когато една касета е била зареждана без смяна на части цели единадесет пъти! Броят зареждания, с други думи, много зависи от качеството на работа при зареждането, качеството на тонера и начинът на зареждане. Броят зареждания зависи и от начина на ползване на касетата. Поради особености в устройството на този тип принтери, органичният фото-трансферен барабан, най-важната част от лазерната касета (виж страницата ни "Как работи лазерния принтер") се износва доста повече ако се печатат отделни единични страници, и доста по-малко, ако принтерът печати поредици от по 20, 30 или повече страници наведнъж.

Нашият съвет е доста прост: зареждайте тонер касетите си докато работят! Ако касетата ви е работила без видими проблеми до последния момент преди да свърши тонера, шансовете й да издържи още едно зареждане са големи. В крайна сметка, единственото, което рискувате е при поредното (последното) зареждане тя да не успее да изпечати пълния си капацитет от тонер. Но така пък ще сте сигурни че сте я използвали наистина докрай :-)
В практиката си сме срещали тонер касети, които са били зареждани по 8 - 9 пъти без смяна на части, а имаме достоверни данни за касети, претърпели без проблем единадесет зареждания. Заслужава си да "рискувате"...

Извън стандартното зареждане, прилагаме и частично рециклиране, което при нас е безплатно с всяко зареждане!

За какво става дума? Лазерната тонер касета е сложен механизъм, включващ фото чувствителни и магнитни барабани, притискащи ролки и почистващи ножове, зъбни предавки, пружинки и електрически контакти. В процеса на работа на касетата в тези прецизни компоненти се отлага стар тонер, прах и други замърсявания. Ако касетата само се зарежда, тези замърсявания все повече влияят отрицателно на работата на механизмите, докато накрая ги разрушат. Ето защо, ние използваме зареждането за да разглобим изцяло касетата и да почистим всичките й вътрешни елементи от стари отлагания, като така ги подготвим за следващия цикъл на работа. По този начин от касетата може "да се изцеди" максимално дълъг работен ресурс.

След определен брой зареждания и частични рециклирания обаче, компонентите на касетата се износват и се налага пълно рециклиране. При него всички вътрешни елементи се сменят с нови и от "старата касета" остава само външната обвивка. Нашият съвет обаче е - при износване на касетата и поява на дефекти в печата, просто си купете нова касета. Вижте отговора на следващия въпрос за повече информация.

Каква е разликата между зареждане и рециклиране?

Въпросът е изключително уместен. Някои колеги в бранша говорят за "рециклиране", а в същност просто зареждат касетата с тонер.
Зареждането се състои в допълване на касетата с необходимото количество тонер. Това доста прилича на зареждането на вашия автомобил с гориво. Просто наливате гориво в резервоара. По този начин, както е казано по-горе, касетата може да се зарежда до три пъти (понякога и повече, но по-скоро като изключение).

Между обикновеното зареждане и пълното рециклиране, съществува и междинна операция - частичното рециклиране. То се състои в разглобяване на всички части и компоненти на касетата, почистването им със сгъстен въздух и специални химикали и зареждане на касетата с тонер. Този метод обезпечава максимално дълго и ефективно използване на всички части и механизми в касетата.
При нас частичното рециклиране се предлага безплатно с всяко зареждане!

Тонер касетата обаче има изключително сложна и прецизна механика, чиито жизнено важни части след пет - шест цикъла се износват и започват да създават проблеми. Тогава се налага пълно рециклиране.

При пълното рециклиране тези жизнено важни части (органични и магнитни барабани, ножове и т.н.) се подменят с нови и така на практика от "старата" касета остава само външната кутия. Нашата препоръка е да прибягвате към пълно рециклиране само в краен случай (ако не можете да си намерите нов консуматив). Причините за това са две: първо - пълното рециклиране е сравнимо като цена със закупуването на нова касета. И второ - въпреки че след рециклирането от старата касета остава "само кутията", тази кутия също включва критични части - леглата на барабаните и някои зъбни предавки. След дългата употреба (пет или повече зареждания), тези легла се износват, поради което изцяло рециклираната касета е склонна да създава повече проблеми от новата. На този свят няма нищо вечно!

Ето защо отново ще ви посъветваме: давайте касетата си за зареждане или частично рециклиране колкото издържи (три до пет или повече пъти), след което си купете нова. Прибягвайте до пълно рециклиране само в случай че не можете да си намерите нова касета или тя е наистина безбожно скъпа.

Какво представляват тонерите? Не са ли отровни или канцерогенни?

Тонерът е фин черен прах. Той основно съдържа микроскопични полимерни частици (стирен и полиетилен), метален прах (железен окис) и въглерод.

Въглеродът придава черния цвят, железният окис придава на тонера магнитни свойства (нужни за печата), а когато отпечатаният лист премине през един нагрят барабан, полимерните частици се разтапят върху листа и фиксират отпечатаното.

Тонерите не са нито отровни, нито канцерогенни. При нормална работа, в принтера те не биха могли по никакъв начин да ви навредят. Ако по някаква причина разсипете тонер, единственото ви притеснение ще бъде, че доста цапа! Избягвайте все пак да го вдишвате, тъй като това може да раздразни дихателните ви пътища (подобно, между другото, на вдишването и на какъвто и да е друг вид прах).

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.