Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Често задавани въпроси за мастиленоструйните принтери

Зареждането анулира ли гаранцията на принтера ми?

Категорично не!

Обект на гаранция е самият принтер, не мастилницата или касетата. В същност ако касетата ви спре да печати, търговците просто ще ви изпратят да си купите нова, няма да ви я заменят. Тук гаранцията не действа и затова търговците нямат основание за претенции в случай че презареждате касетите си.

Бъдете обаче добре информирани и настойчиви! Не забравяйте, че например печалбите на Hewlett Packard от продажби на консумативи превишава сбора от печалбите на същата фирма от продажби на компютри и принтери взети заедно! Ето защо производителите и търговците с всички сили ще ви убеждават че зареждане на касетите "не се препоръчва" и че то "може да анулира гаранцията".

Такива твърдения са неверни и незаконни!

Според международното търговско законодателство, един производител може да изисква ползването на оригинални части единствено за онези компоненти от изделието, които той подменя безплатно по условията на гаранцията.

Някой да ви е подменил мастилницата безплатно защото принтерът ви е в гаранция?

Зареждането гарантира ли, че след това принтерът ми ще печата перфектно?

Зареждането гарантира само едно: че касетата ви ще бъде правилно заредена, с качествено мастило, до пълния й капацитет!

Това, което ще направим ние е да заредим вашата касета. Ако обаче преди зареждането вашата касета е имала технически проблем (например в електрониката) или е била безнадеждно засъхнала, то зареждането няма как да реши този проблем.

Не вярвайте на хора и фирми, които ви дават всякакви други гаранции, извън гаранцията за самото зареждане. Всякакви подобни "гаранции" не са нищо повече от капан за ...

Затова, важно е преди да ни донесете вашите касети за зареждане, да се убедите, че единственият им проблем е свършилото мастило. Още по въпроса прочетете в нашите гаранционни условия.

Някои ваши цени са по-високи от тези на конкурентите ви. Защо?

Ще кажем само едно: при нас всяка касета се зарежда с точния тип мастило, което е предназначено за нея, и по начина, по който касетата е била заредена фабрично. Това далеч не навсякъде е така. За съжаление, много често се натъкваме на колеги, които "зареждат" касети буквално с каквото им падне, а някои - и както им падне. Не обичаме да злословим за конкуренцията, затова ще спрем дотук. Решението къде и как ще зареждате касетите си може да бъде само ваше.

Иначе всички знаем, че в Илиянци можем да си купим "маратонки Адидас" за 20 лв ...

Как да си избера надеждна фирма за зареждане на консумативите ми?

У нас много хора зареждат консумативи. Някои по-добре, други - недотам добре. Тук няма да ви убеждаваме да зареждате само при нас. Както казахме по-горе, решението може да бъде само ваше.

Полезно е обаче да споделим някои от признаците, по които да познаете типа фирми, които е по-добре да избягвате:

  • Преди всичко, избягвайте "пенкилери". Тоест фирми, които правят всичко - от продажбата, ремонта и поддръжката на компютри, през продажбата на консумативи за принтери, та чак и до зареждането им. Тези дейности изискват коренно различни умения, опит и оборудване, и няма как да бъдат извършвани еднакво успешно.

    От това че една фирма ви предлага от ремонт на компютри, през ремонт на принтери и продажба на компютри и консумативи, та чак до зареждане на комсумативи, може да следва само едно: тази фирма не върши достатъчно професионално нито една от тези дейности, защото това просто не е възможно.

  • Внимавайте за нереалистични гаранции. С цел да привлекат клиенти, някои фирми предоставят всякакви невъобразими "гаранции", като, естествено, винаги си запазват вратичка да не ги спазят. Използвайте здравия си разум! Ако срещнете хора, които ви гарантират, че старата ви касета ще работи вечно, стига да я зареждате само при тях, внимавайте! След като световни концерни като Hewlett Packard и Canon не поемат гаранция за своите консумативи след еднократното им използване, не виждаме разумен начин една дребна фирма за зареждане да поема гаранции, които дори самият производител на консуматива не поема ...

Че кой зарежда старите си мастилници в развитите страни? Не е ли зареждането само за бедняци?

Трудно може да се измисли по-невярно твърдение! По последни данни (2009 г.) в САЩ се презареждат или рециклират не по-малко от 70% от консумативите! У нас тази цифра все още варира между 15 и 20%. Тук няма какво да добавим.

Неоспорим факт е, че в световен мащаб зареждането на консумативи е най-добре развито в САЩ (най-богатата държава), по-слабо в Западна Европа (все пак богати) и най-слабо - в бедната Източна Европа.
Защо? Ами много просто: богатите са богати, защото ценят парите си и ги харчат разумно.

Оригинални ли са мастилата, с които работите?

Никоя от фирмите производителки на принтери не произвежда мастила. Мастило Hewlett Packard или Canon не съществува! Всички производители на принтери и консумативи купуват мастилата си от специализирани химически заводи. Ето защо думата "оригинални" е неподходяща. Мастилата могат да бъдат само отговарящи на изискванията на производителя на принтера, и такива, които не отговарят на тези изисквания. Мастилата биват качествени и ... не дотам качествени.

Нашият основен доставчик Американ Инкджет Корпорейшън и фирми като OCP и ATI са едни от най-утвърдените производители и дистрибутори на мастила в световен мащаб. Мастилата се произвеждат по най-съвременни технологии и напълно отговарят на всички спецификации на производителите на принтери.

Ние разполагаме с голямо разнообразие от мастила, както и с детайлни каталози, с които да установим точното мастило, предназначено за вашия принтер.

Всички мастила еднакви ли са?

Не! Практически всеки модел печатаща глава изисква специфично мастило и подаването на друг тип мастило може да я повреди или да навреди на печата. Някои модели глави дори принципно се различават по начина си на печат.

Ето защо не вярвайте на твърдението че можете да пълните своите касети с какво да е мастило, нито пък се опитвайте сами да зареждате касетите си с мастила, които не са предназначени за конкретния модел принтер.

Можем ли сами да установим дали касетата ни ще се зареди успешно?

Да. Има два елемента, от които зависи дали зареждането ще е успешно:

Техническа изправност:
Естествено, за да бъде успешно зареждането, нужно е касетата ви да няма повреди в електрониката. Това обикновено е така, ако принтерът ви не е давал смущаващи съобщения за грешка до момента на сваляне на касетата. Проверете софтуера, който управлява принтера. Ако той дава съобщения за грешки, различни от "out of ink" или "ink low", то възможно е вашата касета да е технически неизправна и зареждането няма да я върне към живот. Това правило се отнася за принтери със сменяеми глави от типа на повечето модели Hewlett Packard, Canon и Lexmark. При принтери с постоянни глави или с мастилници, снабдени с чипове (от типа на Epson), горното правило не е в сила.

Степен на засъхване:
Ние разполагаме с професионални средства и химикали, с които засъхналото мастило може успешно да бъде почистено. Има обаче случаи, в които дори и това не помага, тъй като някои мастила след изсъхване образуват неразтворими съединения, които не могат да бъдат почистени практически с нищо.

Най-простият тест за проверка на степента на засъхване на вашата печатаща глава е като притиснете силно (но без да търкате) до печатащите дюзи бяла хартиена салфетка. Дюзите обикновено се намират в долната част на главата. Ако на салфетката остане черно или цветно петно от мастило, то най-вероятно главата ви не е засъхнала до степен, която не позволява зареждане. Ако обаче по салфетката не остане абсолютно никакъв белег, то вашата глава вероятно няма да може да се възстанови в първоначалния й вид.
Този похват не може да се прилага за принтери с постоянни глави от типа на Epson.

Защо не предлагате отделно само качествените си мастила, за да можем сами да си зареждаме касетите?

Качеството на мастилата има пряко отношение към качеството на печата. Но дори и направено с най-качествени мастила, едно неправилно зареждане може да навреди на касетата и принтера ви много повече и което и да е мастило.

Прекалено често при нас идват изнервени хора с непоправимо повредени касети, вследствие ползването на рефили (комплекти за зареждане, продавани в магазините). По наше мнение, опитите за зареждане на вашите касети в домашни условия могат в повечето случаи само да ви създадат излишни нерви и трудно изпиращи се петна по килима. А като се вземе предвид, че това е за да икономисате само няколко лева, добре е да се замислите заслужава ли си?

По магазините има "неоригинални" консумативи, които са на цени, сравними със зареждането. Защо тогава да зареждам?

Въпреки външния си вид, мастилниците не са просто кутийки пълни с мастило. В тях са вградени микрофилтри и специални микропорести полиуретани, които задържат и дозират мастилото. С цел намаляване на цената, производителите на неоригинални консумативи си спестяват тези филтри, а специалният полиуретан е заместен с вата или обикновен дунапрен. С подобни консумативи вие много повече застрашавате своя принтер, отколкото ако зареждате оригиналните!

Освен това, производството на мастилни касети с интегрирана в тях печатаща глава е изключително високотехнологичен процес. В заводите производители на такива консумативи се ползват буквално космически технологии, недостижими за производителите примерно в Китай, Тайван или Сингапур. Ето защо, в повечето случаи касетите, продавани на по-ниска цена като "неоригинални", в същност са съвсем оригинални касети, които обаче са били рециклирани (разглобени и добре почистени). Това просто означава, че купувайки си "неоригинална" касета, вие в същност си купувате касета втора или трета употреба, като по тази причина и нейният живот вече ще е наполовина или на една трета от нормалния.

Колко пъти може да се зарежда?

Трябва да се имат предвид две неща:

  1. Всички касети и мастилници за принтери са принципно направени за еднократна употреба. В тях не са вложени трайни части, които да позволят безкрайното им ползване.

  2. Компонентите на касетите обаче могат да издържат многократно по-дълга експлоатация от предвидения срок за еднократна употреба.

Практиката показва, че повечето консумативи издържат безпроблемно 3 до 5 презареждания, без това да се отрази по никакъв начин на качеството на печат, нито да застраши самия принтер.

Давате ли гаранция за зареждането?

Да. Прочетете подробно нашите гаранционни условия.

В чекмеджето ми се търкалят няколко стари касети, можете ли да ги заредите?

В повечето случаи касетите, престояли повече време неизползвани, силно засъхват и е много трудно да бъдат "върнати към живот". Затова горещо препоръчваме консумативите да се зареждат, преди още да са се изпразнили напълно.

Другото важно нещо, което трябва да имате предвид е, че преди да ни дадете вашия консуматив за зареждане, трябва да сте сигурни, че той е технически изправен. Ако по някаква причина вашата касета е електрически повредена (изгорели дюзи или прекъснати електрически връзки), ние няма как да установим това. Дори и перфектно отпушена и заредена, такава касета няма да работи след зареждането и ние няма да сме виновни за това :-(
За повече информация как сами да установите дали касетата ви ще се поддаде на успешно зареждане, прочетете и отговора на този въпрос.

Ако все пак желаете, донесете ни ги и ние ще се опитаме да ви помогнем, но без гаранция.

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.