Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Проблемът с мастилните касети на EPSON

В условията на яростна конкуренция на пазара на принтери, всички фирми отдавна са възприели пазарната стратегия да продават принтерите на изключително ниска цена (често - под себестойността), а да разчитат на печалби от продажбата на консумативи.

Като съвсем логично следствие от горното, фирмите не са заинтересовани касетите им да могат да се зареждат и ползват многократно. За тази цел различните фирми използват различни похвати - поставяне на чипове, регистриране на серийния номер на касетата, поставяне на "бушони", които горят и не позволяват повторно ползване на касетата и т.н.

За щастие, от своя страна общността на потребителите на принтери намери и начини да "заобикаля" тези ограничения и в повечето случаи дори и "защитени" касети могат да се зареждат многократно.

За нещастие обаче, след дългогодишна борба със своите потребители, фирмата Епсън (Epson) най-накрая успя да ги победи. Тя създаде мастилни касети, чиято конструкция е така "измислена", че прави качественото презареждане практически невъзможно.

Конструкцията на новите мастилни касети Epson представлява абсурдно сложна система от вътрешни камери, клапи, мембрани и пружинки така, че пълноценно зареждане може да се постигне единствено във фабрични условия, преди капсуловането на касетата.

Дори и при най-добро желание и качествено оборудване, при повторно зареждане мастилото вече не може да достигне до част от тази сложна структура от камери и тя остава празна. По този начин не само касетата не може да се зареди с нормалното количество мастило, но и създава риск останалите в касетата въздушни балони да навлязат в печатащите глави и да им навредят.

Ето защо, нашият съвет е, ако имате намерение да зареждате касетите си, избягвайте принтерите на Epson, а ако някъде Ви предложат да заредят тези касети, имайте едно наум ...

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.