Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Как да съхраняваме мастилните си касети?

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение. Ето защо, с риск да повторим някои от съветите дадени в другите страници, ще споделим с вас някои от основните правила за съхранение на печатащите глави за мастиленоструйни принтери
(Тези съвети важат за всички видове касети с вградена глава като повечето модели на Hewlett Packard, Lexmark, Olivetti, Compaq и някои на Xerox и Canon).

  • Преди всичко, никога не залепвайте главите с каквито и да е лепенки или стикери (дори и фабричните)! Това особено важи за цветните касети. Веднъж овлажнена от мастилото, печатащата глава не позволява на фабричната лепенка да залепне плътно, в резултат на което под главата се образува торбичка, където се събира мастило. При цветната глава, това е сигурен начин да се получи смесване на цветовете. Вследствие на това, главата никога вече няма да печати реални цветове, дори и да е заредена с най-качественото мастило!

  • Положението, в което съхранявате главите не е без значение. Съхранявайте ги винаги вертикално - в положението, в което те стоят в принтера. Мастилото съвсем естествено се стича надолу и така предпазва главата от силно засъхване. Обратно, ако касетата е поставена обърната или полегнала, въздухът лесно попада в печатащата глава и от вътрешната страна, като по този начин тя засъхва както отвън, така и отвътре. Отпушването на такава глава е много трудно, а понякога и невъзможно. Това особено силно важи за черни касети, ползващи пигментно мастило.

Ето няколко съвета за правилно съхранение на мастилонеструйни касети (както заредени, така и празни):

  1. Сложете касетата в малко полиетиленово пликче с пластмасов цип. Такива пликчета се продават в магазините за опаковки, а и ние винаги даваме заредените от нас касети в такива пликчета.
  2. Ако възнамерявате да съхранявате касетата по-дълго, сложете в пликчето сгънато парче навлажнена хартия (парче вестник върши чудесна работа). Хартията не бива да допира нито печатащата глава, нито платката с контактите на касетата. (сложете я отстрани, успоредно на касетата и плътно затворете пликчето).
  3. Ако касетата е цветна, поставете я така, че печатащата глава да не допира до найлона на пликчето (допирът на главата в пликчето може да доведе до смесване на цветовете).

Така или иначе, запомнете:
Най-сигурният начин да съхраните своята касета в добра форма е тя да е в принтера и принтерът да се ползва.

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.