Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Как 'да си отгледаме' мастилна касета за зареждане?

Много пъти вече сме споменавали, че производителите на мастилни принтери държат касетите им да се ползват еднократно, защото те печелят от продажбата на консумативите, не от самите принтери.

Затова и в никоя от инструкциите за ползване на вашия принтер няма да намерите съвети как да запазите касетите си така, че да можете да ги ползвате многократно и да ги зареждате успешно.

Ако имате принтер Hewlett Packard, Lexmark, Canon или друг с еднократна (сменяема) печатаща глава, вслушайте се в следващите съвети и ще можете многократно да ползвате вашите консумативи.

  • Не позволявайте касетата ви да свърши докрай. Давайте я за зареждане още щом започне да печати по-бледо или с прекъсвания.
    Запомнете: всеки опит да печатате с полу-празна или празна касета намалява живота на вашата печатаща глава! За повече подробности, вижте на страницата със съвети за вашия мастилен принтер.

  • Ако не ползвате принтера си интензивно, пускайте най-малко по една тестова страница седмично. Ако тя не е с перфектно качество, пускайте програмата за почистване на дюзите докато качеството на теста ви задоволи.

  • Никога не лепете по печатащите глави стикери или лепенки. Това е особено опасно за цветните касети, но така се повреждат и черните.

  • Ако касетата ви е засъхнала, не се опитвайте да я "обливате" или "разкисвате" с вода. Можете само леко да навлажните областта на дюзите с навлажнен памук, най-добре с дестилирана вода. Можете и да сложите касетата в плътен найлонов плик заедно с тампон навлажнена хартия или памук, а на другия ден да пуснете многократно програмата за почистване на дюзите.

  • Не се опитвайте да импровизирате като зареждате касетата си сами, освен ако не сте напълно наясно какво правите и имате на разположение мастило, което е предназначено точно за вашия тип касета. В противен случай рискувате просто да повредите касетата си и да направите трудно изличими петна по мокета ;-)

  • Ако все пак сте изправени пред необходимостта да си купите нова касета, винаги предпочитайте нова оригинална касета, произведена от производителя на принтера. Избягвайте евтините "съвместими" касети. Повечето от тях в същност са "рециклирани" (с други думи - втора употреба) и наистина работят еднократно, а някои дори и дотам не стигат.

Успешното зареждане на вашата касета е общо дело - както наше, така и ваше.

Ако правилно използвате и съхранявате касетата си, ще можете многократно и безпроблемно да печатате с нея. Обратно - касета, към която сте се отнасяли небрежно и е засъхнала, вече ще се нуждае не от зареждане, а от магия за да бъде върната към живот. А ние все пак не сме магьосници ... ;-)

Желаем ви успех!

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.