Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Изключване на индикаторите на мастилата при принтерите Canon

 • Ако принтерът Ви ползва касетите Canon PG-5/CLI-8 или PG-520/CLI-521 и ги зареждате при нас, не се налага да правите описаните по-долу процедури. Със зареждането при нас безплатно се извършва ресетване (препрограмиране) на чиповете. Цените за зареждане можете да видите тук.

  Ако обаче касетата Ви е от друг тип или не желаете да зареждате при нас, прочетете следното:

  - Вие ползвате информацията в тази страница на ваша отговорност! Ние по никакъв начин не можем да бъдем държани отговорни за каквито и да било последици от прилагането на описания метод!

  - Изключването на индикацията за ниво на мастилата може да наруши гаранцията на принтера Ви. Ако държите да ползвате гаранцията на производителя, не прилагайте този метод, а просто си купувайте нови, оригинални касети!

  - При изключена индикация за нивото, нужно е вие сами визуално да следите нивото на мастилата и да зареждате касетите навреме. Опит да се печата с празна касета може да доведе до повреди в печатащата глава.

 • За да ползвате заредени касети, при принтерите, работещи със серията мастилници PGI-5 и CLI-8, PG-40 и CL-41 или PG-510 и CL-511, нужно е да се изключи системата, която уж Ви показва колко мастило имате в касетите.

  Истинската цел на тази система в същност е единствено да не можете да зареждате касетите си. Тази система не отразява реалното количество мастило в касетите, а пресмята колко мастило би трябвало да има в касетата, спрямо момента, в който касетата е била поставена в принтера за първи път.

  Затова и, въпреки че заредените касети са пълни с мастило, принтерът не разбира това и продължава да дава съобщения, че мастилото е свършило.

  Описаната по-долу процедура може да бъде прилагана при моделите Canon MP500, 510, 520, 530, 540, 600, 620, 630, 800, 810, 830, 960, 970, 980, MX700, 850, iP4200, 4500, 4600, 4700, 5200, 5300, 6600, 6700, iX5000, PRO9000, както и всички останали, ползващи касети PGI-5 и CLI-8, PG-40 и CL-41 или PG-510 и CL-511.

  1) Когато нивото на мастилата, според данните в чиповете, достигне нула, при опит да печатате, на екрана на компютъра Ви ще се появи подобно съобщение:

  Кратък превод: "Нивото на мастилото не може да бъде определено. Сменете мастилницата с нова. Ако искате да продължите да ползвате тази мастилница, натиснете OK ..."

  Естествено тук натискате OK и продължавате ...

  2) След което се получава следното съобщение:

  Кратък превод: "Инсталирана е касета, която е била празна. Ползването на такава касета може да навреди на принтера ви. Ако искате да продължите, натиснете YES . Тази операция ще изключи функцията по следене нивото на мастилата ..."

  Тук натискате Yes на Ваша отговорност и продължавате ...

  3) След което се получава следното съобщение:

  Кратък превод: "Canon няма да е отговорен за некоректна работа или повреда, дължаща се на ползването на презаредени касети. Ползването на презаредена касета е записано в паметта. Искате ли да продължите да печатате?"

  Тук отново на Ваша отговорност натискате YES...

  4) Накрая, на екрана Ви трябва да се появи следно осъобщение:

  Кратък превод: "Натиснете и задръжте бутона RESUME за най-малко 5 секунди и го пуснете."

  Натискате и задържате бутона "Resume" (по-долу на илюстрацията), докато чуете кратък звуков сигнал, индикаторът спре да мига съобщението от екрана изчезне. От този момент нататък принтерът Ви ще продължи да печата без проблем.

  Ако Вашият модел принтер няма бутон "Resume", натиснете този бутон, чрез който по инструкция принтерът продължава работа след съобщение "out of paper". ЗАДРЪЖТЕ БУТОНА ДОКАТО ЛАМПИЧКАТА СПРЕ ДА МИГА!

  Забележка: Може да се наложи да повторите тази процедура за всяка една от касетите!


  Изключване на индикацията за ниво на мастилото при Canon

  Отново напомняме:

  - Вие ползвате информацията в тази страница на ваша отговорност! Ние по никакъв начин не можем да бъдем държани отговорни за каквито и да било последици от прилагането на описания метод!

  - При изключена индикация за нивото на мастилата, много важно е да следите качеството на печат и да зареждате касетите си веднага щом печатът избледнее или се появят бели ивици по редовете.

  - Опит да печатате с празна касета може наистина да повреди печатащите глави!

   
   

  Как да стигнете до нас ...

  Работим с продукти на


  Static Control

  Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
  Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
  тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.