Още в сайта ...


 
Всяка трета мастилна касета зареждаме безплатно
 

Нашите съвети ...

Ползвайте принтера си! Гледайте на печатането като на здравословен фитнес за вашия мастиленоструен принтер, а не като на досаден разход на консумативи. Това безусловно и с голяма преднина е Съвет №1!
10 съвета за вашия мастиленоструен принтер ...

В практиката си много често се натъкваме на случаи, в които хората повреждат (често непоправимо) своите касети единствено поради лошо съхранение.
Как да съхраняваме мастилните си касети? ...

За голямо съжаление, и фирмата Canon отскоро се поддаде на пагубната "мода" за поставяне на чипове по касетите си или кодиране на идентификационен номер в тях.
Проблеми с някои мастилни касети на Canon ...

Телефон за контакти и консултации:

(02) 936 40 90

Колко страници ще печатам със заредената касета?

Колко страници ще печатам със заредената касета? Колко страници ще печата принтера ми с едно зареждане? Това е един от най-често задаваните въпроси, с които клиентите идват при нас.

Основателно, бихте казали вие, и няма да сте далеч от истината. Проблемът тук е, че в повечето случаи информацията, публикувана в документацията на принтерите е силно манипулативна. Броят страници, който би трябвало да се изпечати от една касета (по каталожни данни) е в същност чисто математическо изчисление, базирано на "стандартно" покритие от 5%.

Вдясно виждате изображение от такава "стандартна" страница с покритие от 5%, публикувана от Canon.

Както сами виждате, такова покритие от 5% в практиката се среща изключително рядко просто защото при такова покритие страницата видимо остава полу-празна. Оттук очевидно следва, че при нормална експлоатация на вашия принтер, вие рядко можете да достигнете броят страници, посочен в упътването на вашия принтер. Нещо повече - лесно е да се досети човек, че при да речем 10% покритие, което повече би се доближило до "нормална експлоатация", изпечатаният брой страници ще бъде не само по-малък от посочения, но ще бъде направо наполовина!

Ето и още два примера:

Колко страници ще печатам със заредената касета? Колко страници ще печатам със заредената касета?

Страницата вляво е с 5% покритие, а страницата вдясно - с 15% покритие. Оттук следва, че ако Вашите страници повече приличат на страницата вдясно, отколкото на тази вляво, то броят изпечатани страници от Вашия принтер ще е приблизително три пъти по-малък от заложения по каталог за касетата.

Вижда се, че така наречените "каталожни данни" за изпечатания брой страници трудно могат да се приемат дори и за приблизителен ориентир.

Затова и отговорът, който нашите клиенти получават на въпроса за "броят страници" е: Ние винаги зареждаме касетите с максимално възможното количество мастило или тонер за конкретната касета, което обикновено е по-голямо от количеството при оригиналното зареждане. Затова и изпечатаният брой страници обикновено е по-голям от този при оригиналното зареждане.

Реалният брой отпечатани страници обаче единствено зависи от характера и плътността на това, което печатате.

 
 

Как да стигнете до нас ...

Работим с продукти на


Static Control

Всички цени в този сайт са крайни и към тях не се начислява ДДС, съгласно чл.113 от ЗДДС.
Рециклиране принтери, рециклиране на касети, зареждане на мастило в мастилници и касети за принтери
тонери, лазерни принтери и мастилоструйни многофункционални устройства и принтери.